Maria Markesini

Maria Markesini

Interview met een opmerkelijke verschijning

Interview met een opmerkelijke verschijning

2 april 2024  |  Ralph Kleingeld BPLA  |  Artikelen  |  Delen:      

2 april 2024  |  Ralph Kleingeld BPLA  |  Artikelen

Ze werkt op grote jazzpodia samen met Candy Dulfer, Richard Bona, Bert van den Brink en de Klazz Brothers. Met haar lange, rood krullend haar en – zoals een Duitse krant het beschreef – 'porseleinen huid' mag de Griekse jazzpianiste en zangeres Maria Markesini met recht een opmerkelijke verschijning genoemd worden.

Voor Business Contact, een uitgave van CBMC Nederland, interviewde ik haar onlangs. Een boeiend gesprek over talent, creativiteit, zaken doen en hoe transparant je daarin kunt zijn als christen.

Met haar in 2023 gelanceerde eerste gospel cd 'nearer' laat Maria een geheel ander geluid horen dan haar eerdere repertoire. Met deze cd gaat ze terug naar haar roots, het Griekse eiland Kefalonia waar zij opgroeide. Terug naar Griekenland waar zij op een bijzondere manier tot geloof kwam.

Binnenkort voegt Maria een nieuwe dimensie toe aan haar artistieke vaardigheden. Op 8 juni 2024 maakt ze haar debuut als actrice in een nieuwe theaterproductie van regisseur Erwin van Heusden: de vier vrouwen van David.

De foto's bij het interview zijn gemaakt door Merlijn Doomernik.

Het interview is vooralsnog alleen in print beschikbaar. Zodra het ook online beschikbaar is, wordt hier een link geplaatst.